Středočeský kraj

Učební obor Cukrář je tříletý, zakončen ZUZ.

Naši žáci se učí klasickou cukrářskou výrobu zákusků a dortů, minizákusků, výrobu a kompletaci trvanlivého pečiva, výrobků z kynutého těsta, šlehaných hmot apod.
Kromě této klasické cukrařiny se učí i výrobu cukrovinek, při ní se naučí dělat cucavé bonbony, z nichž nejznámější jsou FIALKY, umí udělat želé bonbony, máčené likérové bonbony, čokoládové i nečokoládové dražé, dovedou zpracovat čokoládu do podoby tabulek, rozmanitých figurek, nebo čokoládových dezertů s našimi vlastními náplněmi. Tím se z nich stanou všestranní cukráři. Protože je o cukrářské řemeslo stále větší zájem, nevyučujeme žáky pouze v SOUp, ale v současné době jsou žáci 2. a 3. ročníku zařazováni na smluvní pracoviště:

  • cukrárna OVOCENKA v Jílovém u Prahy www. cukrarnaovocenka.cz
  • cukrárna FREGATTA v Měchenicích www.fregatta.cz
  • cukrárna LUCIJANA v Benešově u Prahy www.cukrarnalucijana.cz

Zúčastňujeme se předváděcích a prodejních akcí, především

  • v REGIONÁLNÍM MUZEU v Jílovém u Prahy - velikonoce, vánoce
  • VÁNOČNÍCH TRHŮ v Kamenici

DSCF4264

Naše výrobky prezentujeme na různých cateringových akcích


KURZY, KTERÉ MOHOU PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ ODBORNOSTI:

  • kurz UMĚLECKÉ CUKRAŘINY - zaměřený především na výrobu karamelových ozdob
  • kurz VYŘEZÁVÁNÍ Z OVOCE - zvyšující všeobecnou zručnost cukrář

2015-10-02_111833