Středočeský kraj

Učební obor Kuchař - číšník je tříletý, zakončený ZUZ.


Žáci se specializací KUCHAŘ vykonávají Odborný výcvik v SOU, na pracovišti školní kuchyně a cvičné kuchyňky. Ve školní kuchyni připravují obědy pro školní jídelnu, jakož i pro přihlášené cizí strávníky.Ve cvičné kuchyňce připravují výrobky teplé i studené kuchyně na objednávku, rautové výrobky.
V 1. ročníku provádí odborný výcvik z větší části v SOU a získají zde také základy stolničení.

Žáci se specializací KUCHAŘ - ČÍŠNÍK mají odborný výcvik rozdělen na výrobní středisko (zhotovování pokrmů) a odbytové středisko (umění obsluhy a stolničení). To znamená, že kromě vaření a přípravy studených a rautových výrobků se ve školní jídelně učí základům stolničení, různým formám obsluh, o přestávkách obstarávají drobný prodej pochutin a nápojů spolužákům, v době výdeje obědů obsluhují žáky a dospělé ve školní jídelně.

Ve
2. a 3. ročníku se střídají na pracovištích SOU a smluvních pracovištích:

  • restaurace BOTANIC v Praze 4: www.restaurace-botanic.cz
  • restaurace ZVONAŘKA v Praze 2: www. restauracezvonarka.cz
  • restaurace HAJNOVKA v Praze 2: www. hajnovka.cz
  • restaurace FREGATTA v Měchenicích: www.fregatta.cz
  • hotel PALACE v Praze 1: www.palacehotel.cz
  • školní kuchyně ZŠ Jílové u Prahy: www.zsjilove.cz

 

 

PC110048

DSC00454

 

Na základě objednávek se podílí na přípravě výrobků studené i teplé kuchyně, na přípravě a zajišťování obsluhy na objednaných akcích.


KURZY, PŘISPÍVAJÍCÍ KE ZVÝŠENÍ ODBORNOSTI

  • KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ - zaměřen na umění přípravy rautových výrobků, zakončen získáním certifikátu platném v EU
  • BARMANSKÝ KURZ -zaměřen na umění přípravy míchaných nápojů, zakončen získáním certifikátu platném v EU
  • KURZ VYŘEZÁVÁNÍ Z OVOCE A ZELENINY - zaměřen na rozvoj zručnosti dobrého kuchaře, zakončen certifikátem